7 tips för ökad inkomstI min jakt på inspiration hittade jag denna intervju med Charlie Söderberg som jobbar som privatekonom och som även medverkade som expert i TV-programmet Lyxfällan.

Här delar han med sig av 7 tips för att lyckas med sin ekonomi.


• Hyr ut boende
Den enklaste formen av boendefinansiering är att hyra ut ett rum eller en del av sitt hem. En annan möjlighet är att flytta till en villa som kan byggas om till ett flerfamiljshus. Du bor i en av lägenheterna och hyr ut de andra.

• Skapa en ny produkt
Granska vilka behov du själv och dina närstående har. Kontrollera om det inte finns en rad andra människor som har samma behov. Leta upp en enkel lösning på problemet och ta reda på hur du kan tjäna pengar på den.

• Köp billigt – sälj dyrt
Här gäller det att använda fantasin; från att köpa läsk på Ica som du sedan säljer dyrt på stranden till att köpa lägenheter i dåligt skick för att rusta upp dem och sälja dyrt. Tillgång och efterfrågan är nyckelorden.

• Starta en uthyrning
Att köpa in något för att sedan hyra ut det är ett smart sätt att skaffa sig passiva inkomster. Det kan vara allt från cyklar, släpvagnar, maskeradkostymer till golvslipar och mässmöbler. Eller någonting helt annat.

• Handla med aktier
Den som har brist på kunskap inom området kan gå med i en investerarklubb. Ta reda på vad du får när du blir medlem och om det är värt pengarna. Att handla med aktier är alltid en risk, men kan på längre sikt ge passiva inkomster.

• Låna dig rik
Självklart ska man vara försiktig med att låna pengar. Men säg ändå att du har ett obelånat hus. Om du då får ett lån med låg ränta kan det vara möjligt att finna en investering som ger en högre avkastning än räntan.

• Slå mynt av ditt nätverk
Mot provision tar du på dig rollen som sälj- och marknadsavdelning av ett företags produkter och tjänster. Du säljer framför allt inom ditt eget kontaktnät. När dina kontakter blir återförsäljare får du provision på deras arbete.


Jaha, och nu då?
Okej, kanske inte så mycket nytt under solen men alltid bra att punkta upp vilka alternativ som finns.
Ett bra tips kan vara att göra sin egen lista över möjliga sätt att tjäna extra pengar. Det finns oändligt många vägar att ta för att nå sitt mål och jag tror att det är just detta som gör det så svårt.
Om det fanns en korrekt väg för alla att ta så skulle betydligt fler ha nått sina mål än vad vi ser idag. Problemet är (egen teori) att med så många möjliga vägar att välja på så blir det otroligt svårt att välja vart man ska börja. Ett vanligt fel som många gör är att försöka med lite av ALLT. Problemet ligger då i att med den hårda konkurrens som finns på marknaden idag krävs det i så fall att man även är bäst på ALLT. Fokusera istället på ett enskilt område där du tror att dina chanser är störst och håll kvar fokus på det!

Summa summarum.
Gå igenom vilka föutsättningar just Du har till extra inkomster. Punkta upp alla du kan komma på och lämna inte ute några till att börja med. Gå sedan igenom listan och granska varje punkt med ditt kritiska öga. Leta efter ett område där du kan ha nytta av dina egna intressen och din expertis. Detta är mycket viktigt för att klara av att hålla fokus i det långa loppet. Välj ett område och börja göra din läxa, det kommer behövas!


Det blev ett långt inlägg men jag hoppas att ni kan ha nytta av tipsen och tankarna jag kastar omkring mig.
Lämna gärna en kommentar med ytterligare tankar så ser jag till att dessa tas upp i senare inlägg.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0