Pep Talk - 2Vissa bloggar om veckans outfit. Själv tycker jag att det är störtlöjligt.

Vad jag däremot kan erbjuda är lite pep talks då och då. Det finns mängder med inspirerande klipp med människor som gjort det som så många trott varit omöjligt.

Kolla bara på den här killen. Vad han har är ett självförtroende som inte hör till denna värld, kombinera det med en motorcykel baserad på samma teknik som Segway använder sig av och du går hem med med 1,25 miljoner dollar i fickan. Inte så dumt.

Enjoy


Gör det ont om man tänker så det knakar?


Svaret är Nej. Jag har testat.

Jag känner att starten av denna blogg har satt ännu mer griller i huvudet på mig och jag kan inte sluta tänka på sätt att tjäna pengar på. Tyvärr återkommer "Hårt jobb och sparsamhet", den tråkiga men nödvändiga starten, som svar till mig själv.
I morgon är tanken att jag skall träffa en vän som håller på med privatekonomi och förhoppningsvis blir det inte bara kaffe och skitsnack utan kanske även några bra tips, vi får se.

Men vilken väg är egentligen den rätta? Jag tror inte att det finns ett svar på detta. Om det hade funnits så hade ju varenda Palle man kände varit miljonär vid det här laget. En sak jag är säker på är att jag hellre tar en något långsammare men säkrare väg till den första miljonen än att låta chansen vara med och leka. Det vill säga: Inget spelande, vilda spekulationer eller annat trams som kan med stor sannolikhet slår tillbaka när man minst anar. +5% är ju trots allt mer än +10% följt av -20%. Jag är väl medveten att viss risk alltid är nödvändig när det börjar röra sig om större summor och kortare tid men detta får vänta tills jag känner att jag har tillräcklig kunskap inom det aktuella området. Vilket helt enkelt inte är NU inom något område alls!

Till att börja med är tanken är att bygga upp en månadsvis växande portfölj av fonder av olika slag. Vilka detta blir ska jag sätta mig in i med start i morgon.
Inledningsvis skall jag sätta in 3000kr i början av varje månad för att sedan även sätta in det som är kvar på kontot när månaden är slut, vilket troligvis är ca 1000kr till.
Efter en normal sommar har jag ytterligare ca 40 000kr, det känns då rimligt att lägga undan ca 3/4 av detta.

Jag är nämligen väldigt mån om att inte lägga undan FÖR mycket, jag är fortfarande en livsnjutare som uppskattar livet och vill kunna unna mig en resa eller en god middag när tid ges. Detta är ju grundidén till varför jag startat detta projekt.
Gällande lönen som ligger kvar på det norska kontot så kan den gott ligga där tills kronan har släppt tyglarna en aning vilket leder till några välbehövliga extra tusenlappar.

Månadsvis: 4 x 12 =  48 000kr
Inkomst sommar:     30 000kr
__________________________
78 000 /år

Efter långt fifflande och räknande har jag satt upp som mål att lägga undan 100 000kr/ år
Detta är i nuläget näst intill omöjligt vilket innebär att jag behöver en extra inkomst från något håll. Humm...

Det är här det blir spännande! :)

Skräp


Ni får ursäkta att bloggen ser ut som en påse skridskor för tillfället. Jag har varit ivrig att få igång den snabbt och har inte tagit mig tid att snygga till den. Det får bli kvällens projekt. Förhoppningsvis ser det trevligare ut imorgon.

Pep Talk - 1Tänkte dela med mig av vad jag anser vara ett av världens bästa tal.
Steve Jobs talar på examensdagen på Stanford University.


Första steget på en lång resa

Första inlägget på första bloggen. SPÄNNANDE!

Vi kan börja med att förklara situationen.
Jag är 21 år och bor i Stockholm, jag har nyligen påbörjat mitt andra år på högskolan och är i stort som folk är mest. Mitt liv är helt enkelt vanligt. Jag vaknar, vinglar runt som en zombie, sätter mig på tunnelbanan, pluggar, äter, pluggar, äter, återgår till zombiestadiet, sover.

Som så många andra så har jag mål här i livet. Ett av dessa tar jag med detta inlägg mitt första kliv emot att förverkliga. Målet i fråga är att innan 30 års ålder ha en förmögenhet som överskrider 1 miljon kronor. Detta är första delmålet till mitt stora mål. Att vid 40 års ålder ha tjänat ihop 10 miljoner!
Denna blogg skall fungera som en ledstjärna och sporre för mig i mitt kämpande mot mitt mål. Förhoppningsvis kan jag kolla tillbaka på detta första inlägg om några år och känna mig stolt över vad jag åstakommit. Om inte så kommer jag garanterat att ha lärt mig något längs vägen och kan då titta tillbaka och dra lärdom av mina snedsteg.

Okej. Lite snabb budget.
I ärlighetens namn skulle det vara en överdrift att säga att jag börjar på noll. Hur bra det än skulle låta i efterhand. Mitt startkapital är:

Kontant: 5 173 sek
Sommarens lön: 35 000 (nok)

Det är inte mycket men det är något att börja med.

RSS 2.0